téligumi, nyárigumi

Áruátvétel a telephelyen
A gumiabroncs telephelyen történő átvétel esetében a szállítás INGYENES!
Az árut az Ön által választott telephelyen veheti át minden nap 9:00 és 19:00 óra között.
A gumiabroncs telephelyre érkezését követően az üzletvezető értesíti Önt. Telephelyeinken az árut átveheti vagy kérésére felszereljük. Az áru ellenértéke az átvételkor (vagy szerelés után) fizetendő. A szolgáltatási árainkról a szolgáltatási árak menüpontban tájékozódhat.

Házhozszállítás
Házhozszállítást - Magyarország területére - a termék vásárlásakor választhatja. Amennyiben a termék átvételét valamelyik telepünkre kérte, utólag házhozszállítást nem választhat (ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a +36 20 282 3565-ös telefonszámon).
A házhozszállítás díja termékenként bruttó 1300,- HUF, amely a termék átvételekor fizetendő.
A szállítás a 11 óra előtt beérkezett megrendelések esetében következő munkanapon,
a 11 óra után beérkezett megrendelések esetében a megrendelés követő második munkanapon történik.

Házhozszállítás esetén a terméket egy alkalommal szállítjuk ki az Ön által megjelölt időintervallumban. Amennyiben az átvétel nem sikerült a jelzett időpontban, a futár felveszi Önnel a kapcsolatot az Ön által megjelölt telefonszámon és megpróbálja másnap újra kézbesíteni a csomagot.
A házhozszállított termékek esetében Ön indoklás nélkül lemondással élhet az átvételt követő 8 napon belül. Ebben az esetben, a Gumi Plaza valamelyik telephelyére történő visszahozatal után cégünk a vásárolt termék ellenértékét visszafizeti, amennyiben a gumiabroncs állapota megegyezik az átvételkori állapotával.
Nyolc napon túl a kiszállított termékekre a rendeletnek megfelelő (249/2004. (VIII. 27.) kormányrendelet az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról) jótállást és szavatosságot (garancia) vállalunk.

Készpénzes fizetés
A megrendelését az Ön által a rendelés véglegesítéskor megadott napon szállíttatjuk ki a GLS szállítmányozó céggel. Kérjük, hogy az átvétel érdekében olyan címet és időpontot adjon meg, amelyiken biztosan talál a GLS átvételre jogosult személyt.
A számla végösszegét (amely tartalmazza a szállítási költséget is) a termék átvételekor kell kifizetni a GLS futárnak. A számla aláírásával és a termék átvételével Ön igazolja, hogy a kért árut hiánytalanul és sérülésmentesen átvette.
Amennyiben az árun sérülés található, ill. a mennyiség vagy a termék eltér, az Ön által megrendeltektől kérjük, ne vegye át, hanem a futárral küldje vissza nekünk. Ebben az esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot a hiba kijavítása érdekében.

Megrendelés lemondása
A megvásárolt termékek esetében Ön indoklás nélkül lemondással élhet az átvételt követő 8 napon belül amennyiben a gumiabroncs amennyiben a gumiabroncs állapota megegyezik az átvételkori állapotával, illetve nem lett felszerelve. Ebben az esetben a Gumi Plaza Kft. valamelyik telephelyére történő visszahozatal után, cégünk a vásárolt termék ellenértékét visszafizeti.

Regisztráció
A rendeléshez szükséges adatokat közvetlenül a termék „kosárba helyezését” követően is megadhatja. A rendelést megelőzően tehát nincs szükség külön regisztrációra.
A regisztrációval Ön a Gumi Plaza Kft. ügyviteli rendszerének cég törzsadatai közé írja be az adatait, amit mi bizalmasan kezelünk. (lásd: Adatvédelem)


Az Ön által a webáruházban készített rendelés a "Rendelés elküldése" gomb megnyomásával a Gumi Plaza Kft. ügyviteli rendszerébe érkezik és a termék automatikusan (az Ön által megadott névre) foglalásba kerül.
Az így készített foglalásokat 1 hétig tartjuk fenn.

Amennyiben Ön nem jelentkezik a termékért, vagy nem kért házhozszállítást, úgy a rendelését 1 hét után töröljük a rendszerünkből. Ha olyan terméket szeretne vásárolni, ami az adott pillanatban nincs a raktárainkban és az igényéről rendelést ad le, amint lehetőségünk nyílik rá, felvesszük Önnel a kapcsolatot az Ön által megadott telefonszámon. A foglalásba tett termékeket telephelyeinken, az ott kifüggesztett Vállalási szabályzat szerint szervizeljük, illetve számlázzuk. Fenntartjuk a jogot, hogy a be nem fejezett (a kosárból nem törölt) rendelések készítőivel felvegyük a kapcsolatot esetleges segítségnyújtás céljából.

Adatvédelem
A Gumi Plaza Kft. (továbbiakban Szolgáltató) a Webáruház felületén, valamint az ehhez kapcsolódó tevékenysége során a Felhasználói adatok kezelésében az 1992. évi LXIII. törvény, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról; az 1995. évi CXIX. törvény, a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről; az 1998. évi VI. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során az alábbi adatkezelési szabályokat érvényesíti:
 • Felhasználók hozzájárulnak, hogy a Szolgáltató kezelje a Felhasználók személyes és különleges adatait. A Szolgáltató kijelenti, hogy Felhasználói által megadott minden adatot, bizalmas információt, tényt bizalmasan kezel. Kivételt képez ez alól, hogy Szolgáltató a Felhasználó személyes adatait a Webáruházban történő vásárlás teljesítéséhez az áruátvételi szerződéssel rendelkező kereskedelmi partnerei számára átadja. Szolgáltató ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben Felhasználóval szemben a szolgáltatással való visszaélés vagy egyéb bűncselekmény gyanúja merül fel, annak személyes adatait az illetékes hatóságok számára átadja.
 • Felhasználói számára a Szolgáltató lehetőséget biztosít, hogy a róluk tárolt adatokat bármikor megtekinthessék, szükség esetén módosíthassák, vagy regisztrációjukat törölhessék az info@gumiplaza.hu címre küldött ez irányú kérést tartalmazó email segítségével.
 • Az adatok egyéb célra csak az érintett kifejezett írásbeli hozzájárulásának megadása esetén kerülnek felhasználásra.
 • A Felhasználói adatokba kizárólag a Szolgáltató erre jogosított munkatársai tekinthetnek bele. A Felhasználókról tárolt személyes adatokat (beleértve az e-mail címet is) a Szolgáltató harmadik fél számára nem szolgáltatja ki. Kivételt képez ez alól, hogy Szolgáltató a Felhasználó személyes adatait a Webáruházban történő vásárlás teljesítéséhez az áruátvételi szerződéssel rendelkező kereskedelmi partnerei számára átadja.
 • Az oldal szolgáltatásaiban való részvétel önkéntes. A Szolgáltató kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít azon Felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.
 • A Szolgáltató gondoskodik arról, hogy szolgáltatásai révén a Felhasználókról megszerzett adatok felhasználása megfeleljen a mindenkor hatályos magyarországi jogszabályoknak. A Szolgáltató vállalja, hogy a regisztráció során a Felhasználók által megadott e-mail címekre nem küld levelet, kivéve a Gumi Plaza Kft. szolgáltatásaihoz kapcsolódó tájékoztató anyagokat tartalmazó e-maileket, melyek fogadásába a tagok regisztrációjukkal beleegyeznek.
 • A Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos őrzésére, de nem vállal felelősséget az adatok megrongálódásáért, megsemmisüléséért vagy illetéktelen kezekbe kerüléséért műszaki hiba, természeti csapás, terror- vagy bűncselekmény esetén.
 • A Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható intézkedést, hogy az oldalaihoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes legyen, de nem vállal felelősséget az esetlegesen fellépő hibákért, mely az oldalak nem megfelelő működését és/vagy esetleges adatvesztést okoz.
Fenntartások

Az Internet kapcsolatból, illetve az adatbázis kapcsolatban (pl.: karbantartás miatt) bekövetkező hibákból adódó károkért felelősséget nem vállalunk. Fenntartjuk a jogot az akciós és az egyéb árak megváltoztatására, illetve az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére. Fenntartjuk a jogot, (és annak lehetőségét), hogy a Webáruházban látható készlet a rendelés pillanatában nem áll rendelkezésre, ezért a Felhasználót (Vevőt) nem tudjuk kiszolgálni a kért termékkel. Az ebből adódó mindennemű kártérítési igényt elutasítjuk.

Garancia
A termékekre a rendeletnek megfelelő (249/2004. (VIII. 27.) kormányrendelet az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról) jótállást és szavatosságot (garancia) vállaljuk.
Általános garanciális feltételek
Érvényes a Gumi Plaza Kft. által forgalmazott gumiabroncsokra. A Gumi Plaza Kft. garanciát vállal az általa forgalmazott gumiabroncsok anyag és gyártási hibáitól való mentességéért az alábbiak szerint: A gumiabroncsok esetében a gyártó által vállalt garanciális időtartamok az irányadóak. A fenti időtartamokon belül a garanciális kötelezettség anyag és gyártási hiba tekintetében a kisteher abroncsoknál az abroncs eredeti futócsatorna mélységének 3 mm-ig történő /kopás miatti / lecsökkenéséig, személyabroncsoknál az abroncs eredeti futócsatorna mélységének 1,6 mm-ig történő /kopás miatti / lecsökkenéséig áll fenn, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják. Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Gumi Plaza Kft. fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garanciális igény nem érvényesíthető:
 • helytelen tárolás miatti hibákra,
 • a vonatkozó szabványok, valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési vagy üzemeltetési hibákra,
 • a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen beállítás stb. által okozott hibákra,
 • baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
 • javított abroncsokra,
 • nem a rendeltetésszerűen használt abroncsok meghibásodására,
 • versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.
A garanciális igényeket a mindenkori hatályos jogszabályokat figyelembe véve a forgalmazónál vagy a forgalmazó által erre meghatalmazott képviselőjénél írásban kell bejelenteni: a Gumi Plaza Kft. telephelyein, a Telephelyek pontban felsorolt címeken.

A bejelentésnek tartalmaznia kell az alábbiakat:
 • az abroncs részletes adatait /méret, mintázat, terhelhetőség, gyártási szám, maradvány csatorna mélység, a hiba rövid leírását stb. /,
 • az eladás időpontját és helyét,
 • az üzemeltető / vevő / nevét, jármű típusát, az abroncs felszerelési és üzemeltetési helyét a járművön, a leszerelés időpontját,
 • a reklamált abroncs tárolásának helyét.
Reklamáció esetén a számlát minden esetben mellékelni kell.
Reklamáció esetén a Gumi Plaza Kft. eljuttatja az abroncsot a gyártóhoz, ahol megvizsgálják a reklamáció jogosságát. A jogos reklamációnak elismert abroncsot a Gumi Plaza Kft. a vevő kérésére megtéríti, vagy új abroncsra cseréli, amelynek a garanciális igény bejelentésének időpontjában érvényes eladási árából az elismert reklamációs követelés illetve a maradvány csatorna mélység arányában engedményt ad.

Gumiabroncs használati utasítás

Általános előírások a gumiabroncs használatára.
Általános tudnivalók
A jármű és az út közötti kapcsolatot egyedül a gumiabroncsok biztosítják, ezért nagyon fontos, hogy az abroncsok mindig a legjobb állapotban legyenek. A járműgyártók a gumiabroncsgyártók közreműködésével határozták meg, - minden használati körülményt figyelembe véve - hogy milyen gumiabroncsot kell a járműre felszerelni. Ettől eltérni gumiabroncs méret, konstrukció, terhelési vagy sebességkategória tekintetében csak szakemberrel történt konzultáció után szabad.
Feltétlenül szükséges, hogy a gumiabroncsok rendszeres időközönként - a járműgyártó előírása szerint - felcserélésre kerüljenek.
Gumiabroncsok belső légnyomása.
A biztonságos közlekedés szempontjából az egyik legfontosabb tényező, hogy a gumiabroncsokban lévő légnyomás mindig az előírt értéken legyen. A légnyomás értéke alapvetően befolyásolja az iránytartást, az egyenletes gördülést, a fékező- és vonóerő átadást és a futásteljesítményt.
Ha a jármű az előírtnál alacsonyabb nyomású gumiabroncsokkal üzemel, az, lényegesen megváltoztatja a jármű egyes menettulajdonságait, többek között a kanyarstabilitást, az oldalkúszási tulajdonságokat, a jármű alá- vagy túlkormányozottság tulajdonságait stb. Ezek együttes hatásaként a jármű vezetője adott esetekben - például erős oldalszél, kanyar, hirtelen irányváltoztatás stb. - bizonytalanná válik, és az is előfordulhat, hogy nem tud ura maradni járművének. Az alacsony nyomás az abroncs alkatrészeinek felmelegedéséhez vezet és az ez által okozott károsodás maradandó, és akár gyors nyomásvesztést is okozhat.
Ha az abroncs belső légnyomása magasabb az előírt értéknél, a gumiabroncs talajjal érintkező felülete lecsökken, ami ugyancsak lényeges hatással van a tapadási és egyéb menettulajdonságokra.
Az abroncsok légnyomását rendszeresen (kéthetente) ellenőrizni kell (pótkereket is)! Ezeket az ellenőrzéseket mindig "hideg" abroncson kell elvégezni. Hidegnek tekinthető az abroncs, ha már 2-3 órája nem üzemelt, vagy ha csak 2-3 kilométert futott nagyon alacsony sebességgel. Fontos, hogy ne felejtsük el a szelepsapkák alkalmazását. A szelepsapka olyan legyen, amelyben van tömítés is, hogy biztosítsa a légzárást és védje a szelepet a szennyeződéstől. Gumiabroncsok terhelése.

Sose terheljük túl az abroncsot! A gumiabroncs túlterhelésének - az élettartamra kifejtett káros hatásán túl - közelítőleg ugyanazok a következményei, mint az alacsony belső légnyomásnak. Ha bizonytalanok vagyunk, nézzük meg a jármű műszaki adataiban, mennyi a megengedett legnagyobb terhelés.
Kövessük azt az előírást, hogy ha a személyabroncsokat jobban megterheljük (közel a terhelhetőségi határhoz, 4-5 személy esetén), akkor nagyobb nyomásra kell felfújni, mint normál terhelés (2-3 személy) esetén. Nagymértékű túlterhelés hatására ugyanis megnő a gumiabroncs deformációja, emiatt a jármű éppúgy elveszti stabilitását, mint az alacsony belső nyomásnál, tehát különösen gyorsan végzendő vezetési manővereknél, például hirtelen irányváltoztatásnál, vagy éles kanyarban az abroncstapadási, valamint oldalkúszási tulajdonságainak romlása miatt a jármű vezetője ugyanúgy nem marad ura a járműnek, amint azt már az alacsony belső nyomásnál is leszögeztük.
Teherabroncsok és terepjáró abroncsok esetén szigorúan kövessük a terhelhetőségi táblázatok előírásait (ezek ugyanis előírják, hogy milyen terhelés, esetleg sebesség esetén milyen nyomást kell alkalmazni).

Gumiabroncsok le- vagy felszerelése
A gumiabroncsok le- vagy felszerelését mindig csak szakműhelyben és szakemberrel végeztessük el!

Kerekek kiegyensúlyozása
Igen fontos követelmény a gumiabroncsok felszerelése után annak statikus, illetve dinamikus kiegyensúlyozása. Minden forgó testnek - a nem teljes anyageloszlás miatt - van valamilyen mértékű kiegyensúlyozatlansága. Ezt meg kell szüntetni, mert a kiegyensúlyozatlanság az élettartamra, a kopássebességre kifejtett káros hatásán túl lényegesen befolyásolja a jármű menettulajdonságait, illetve stabilitását.
Ezt csak szakműhelyben és szakemberrel végeztessük el!

A gumiabroncs szemrevételezése.
Amellett, hogy a gumiabroncsot a helyes nyomáson üzemeltetjük, az alábbi pontokban leírt ellenőrzésekkel megakadályozhatjuk a gumiabroncs felesleges leszerelését vagy idő előtti tönkremenetelét.

Ha a futómintázatba szorult köveket nem távolítjuk el, ezek egyre mélyebbre hatolnak és eljutnak a karkaszig, ahol annak tönkremenetelét és nyomásvesztést okoznak. A rendkívüli balesetveszélyessége miatt külön kell szólni az ikerszerelésű abroncsok közé beszorult idegen tárgyakról, kövekről. Ezek ugyanis a centrifugális erő hatására kirepülhetnek és betörhetik a követő jármű szélvédő üvegét és sérüléseket okozhat.
Ezért minden járművezetőnek - saját érdekében is - kötelessége, hogy figyelmeztesse azt a gépkocsivezetőt, akinek kocsiján az ikerkerekek között idegen tárgyat, követ észlel! A gumiabroncs felületére került olaj, üzemanyag festék, illetve egyéb vegyi anyagok tönkretehetik az abroncs gumianyagát. (pl. olajtól megduzzadhat a futógumi, és akkor csökkenhet a csatornamélység és a tapadás) Ilyen esetben ajánlatos a gumiabroncsot bő mosószeres vízzel azonnal lemosni.

Rendszeresen ellenőrizzük a futókopást. A szabálytalan kopás gyakran a jármű mechanikai hibáját, rossz beállítását jelzi. (tengelyek párhuzamossága, kerekek összetartási szöge, kerekek dőlésszöge, a kerékfelfüggesztés és a lengéscsillapítók holtjátéka, a fékek, a fékdobovalitás, az alváz kerék melletti alkatrészei, a kormányszerkezet kotyogása, stb.) Az első kerekek rossz geometriája például szabálytalan kopást okoz, és ez csökkenti az abroncs futásteljesítményét, de rontja a kormányzási tulajdonságokat és ezzel a közlekedés biztonságát is. Ha ilyennel találkozunk, ajánlatos a tengelyek és a kerekek beállítását szakműhelyben ellenőriztetni és beállítatni a műszaki előírásoknak megfelelően.

Minden gumiabroncs gyorsabban kopik, ha nagy sebességgel, éles kanyarokban, gyakori fékezéssel és gyorsítással fut, gyakran fut rossz utakon. A gödrökkel, kövekkel vagy más éles tárgyakkal teli út tönkreteheti az abroncsot, így az ilyen utakon óvatosan haladjunk és mielőtt normál (az országúton szokásos) sebességgel megyünk, vizsgáljuk meg az abroncsokat, nem sérültek-e meg.

Ne hajtsunk fel gyorsan a járdára hegyes szögben és kerüljük az erős ütődést a járdaszegélyhez. Ez belső sérülést okozhat az abroncsban és később nagy sebességnél a gumiabroncs felrobbanásához, vezethet. Ha szükséges, akkor derékszögben és lassan hajtsunk fel a járdára.

Ha olyan hibákat fedezünk fel, mint például hólyagok, szakadások, vágások, a karkasz kordjait láthatóvá tevő behatolás, vagy arra utaló jelet találunk, hogy az abroncs nagy ütést kapott, melynek következtében fennállhat a belső sérülés veszélye, abban az esetben a gumiabroncsot a lehető leghamarabb le kell szerelni, és szakműhelyben szakemberrel meg kell vizsgáltatni. Így csökkenthető annak a valószínűsége, hogy a sérülés az üzemeltetés közben megnő, vagy hogy az abroncs tönkremegy a behatoló víznek és az út porának hatására. Így a korai leszerelés megnöveli az abroncs sikeres javításának lehetőségét.

A csatornamélység mindig legyen elég ahhoz, hogy az abroncs megfelelően viselkedjen nedves és száraz úton.
Magyarországon a jelenleg érvényes előírások - 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet - alapján a minimális csatornamélység a teljes felületen mérve:
 • személyabroncsoknál 1,6 mm
 • teherabroncsoknál 3,0 mm
 • nemzetközi személyszállításban résztvevő autóbuszoknál 5,0 mm
A gumiabroncsok javítása
Minden rendellenességet meg kell mutatni szakembernek, hogy eldöntse, szükséges-e és lehetséges-e a javítás!
Csak szakember javíthat abroncsot!
Az abroncsgyártó nem vállal felelősséget a javítás megvalósíthatóságával és annak minőségével kapcsolatban!
A javított abroncsokra, azok viselkedésére és futásteljesítményére már nem vonatkozik a gyártó garanciája!

Vevőszolgálat – Céginformáció
Vevőszolgálat: tel.:+36 20 282 3565 munkanapokon: 8:00-17:00 óráig
Email: info@gumiplaza.hu
Székhely: 1118 Budapest, Kelenhegyi út 62.
Adószám: 14077175-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-887820
Cégnév: Gumi Plaza kft

kapcsolat kapcsolat kapcsolat mobilgumi

nyitva tartás
hírek

2015.04.28.